Samoplačniške zobozdravstvene storitve – zobna ordinacija Gros

E-pošta: info@zobozdravstvo-gros.si 

sl

ALL ON 4

ALL ON 4 oziroma fiksen mostiček na štirih implantatih v 24 urah

Kaj je ALL ON 4?

All on 4 je posebna implanto-protetična tehnika s katero le s štirimi implantati povrnemo nasmeh na vaš obraz in vam omogočimo stabilen ugriz. Z mostičkom na štirih implantatih nadomestimo poleg zob tudi vse druge izgubljene strukture in tako spremenimo celoten videz spodnje tretjine obraza. Povrnemo podpora ustnicam in licem ter omogočimo normalno žvečenje.

Za koga je ALL ON 4 primeren?

Poseg se izvaja pri osebah, ki so brez zob oz. so preostali zobje slabi in predvideni za puljenje ter si te osebe želijo fiksno protetiko brez protez. Ta tehnika se uporablja tudi pri tistih osebah, ki imajo slabo količino kosti, ki bi bila sicer potrebna za klasično rešitev z implantati.

Posebnost tehnike ALL ON 4

V primerjavi z drugimi implanto-protetičnimi tehnikami je potrebno pri tehniki All on 4 implantate vstaviti v skladu s posebej določenimi pravili. Implantati se vstavijo v sprednji del čeljusti, tja, kjer sta kakovost in količina kosti tolikšni, da omogočata njihovo varno vstavljanje ter stabilnost in s tem takojšnjo obremenitev z mostičkom. S takšnim načinom vstavljanja implantatov se izognemo tudi invazivnejšim posegom, kot je dvig sinusa ali dograjevanje kosti, saj se stranske implantate vstavi pod takšnim kotom, da se izognemo sinusu v zgornji čeljusti in glavnemu čeljustnemu živcu v spodnji čeljusti.

Posebnost je tudi povezava med implantati in mostičkom. Medtem, ko se pri večini drugih implanto-protetičnih tehnikah mostiček cementira na implantate, se pri tehniki All on 4 mostiček poveže z implantati s posebni vijaki. To je še ena izmed prednosti tega sistema, saj se ob kontrolah na vsakega pol leta odvijejo le štirje vijaki in se most enostavno in neboleče sname. Most se po potrebi očisti ali v primeru kakršnekoli poškodbe popravi ter se namesti nazaj v usta.

Najzanimivejše dejstvo za paciente pa je seveda čas izdelave. Kirurški poseg izvedemo v dopoldanskem času, model novega mostička preverimo v ustih isti dan popoldan, nov mostiček pa dobite naslednji dan v dopoldanskem času. Ta čas bivate in prenočite v našem apartmaju, ki se nahaja na naši kliniki.

Naročite se

ANIMACIJA ALL ON 4 V ZGORNJI ČELJUSTI

ANIMACIJA ALL ON 4 V SPODNJI ČELJUSTI

Apartma za bivanja v primeru večdnevnih zobozdravstvenih posegov, največ 2 osebi

V apartmaju lahko bivata največ 2 osebi.